Povrće koje uvijek možete staviti u wok je: brokula, mrkva, gljive, grašak, luk, paprika, mladi luk i kukuruz. Osim toga, povrće koje još možete staviti u wok je kupus, tikvice, patlidžan, špinat, šparoge, grah i ljute papričice. Zapravo ne možete pogriješiti kad birate povrće za wok sve do je ono po vašem ukusu. Povrće za wok može biti hrskavo, meko, slatko ili ljuto.
Povrće koje ćete malo duže pržiti u woku je luk, mrkva i brokula, a povrće koje će brže biti gotovo u woku su gljive, češnjak, đumbir, paprika i grašak. Svako povrće se kuha drugačije, stoga je važno imati na umu teksturu prije kuhanja. Za wok možete koristiti i smrznuto povrće.
Savjeti oko pripreme povrća u woku:
Koristite veliki wok ili tavu na jakoj vatri. Ako vam je tava premala, neće biti dovoljno površine da para ispari. Isto tako, ako toplina nije dovoljno visoka, para neće dovoljno brzo ispariti, a povrće će također postati pre mekano.
Nemojte prepeći povrće. Želite da povrće bude samo nježno hrskavo i živopisne boje. Uvijek možete povrće kuhati malo duže nakon što se umak doda na kraju, ali ako ga kuhate predugo u prvim koracima, na kraju ćete dobiti mlohavo povrće koje je sivkaste boje.