Tajna dobrog tijesta za pizzu nije u miješanju, već u vodi. Dobro tijesto za pizzu napravljeno kod kuće mora sadržavati 50 posto vode. Pizza se mora dulje peći u kućnoj pećnici, što znači da tijesto mora biti više hidratizirano.
Važno je raširiti tijesto vrlo dobro i ravnomjerno. Kada uzimate mjericu, izmjerite svoje brašno tako da ga prosijete u šalicu i dobit ćete oko 115 grama brašna kada je šalica potpuno puna.
Kod pripreme dobrog tijesta za pizzu, izmjerite brašno tako da čvrsto umočite tu mjeru za šalicu u vrećicu s brašnom i izravnate je, a na kraju možete dobiti čak 170 grama brašna u istoj šalici.
Vrsta brašna koju koristite može imati veliki utjecaj na krajnji rezultat. Višenamjensko brašno dobro će funkcionirati, ali ako želite mrvice koje će se bolje žvakati i imati bolju strukturu, razmislite o kupnji brašna za kruh s visokim sadržajem proteina.