Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Pizza majstor /

Koja je tajna dobrog tijesta za pizzu?

Dobru pizzu svakako nije lako pripremiti. Koja je tajna dobrog tijesta za pizzu?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Tajna dobrog tijesta za pizzu nije u miješanju, već u vodi. Dobro tijesto za pizzu napravljeno kod kuće mora sadržavati 50 posto vode. Pizza se mora dulje peći u kućnoj pećnici, što znači da tijesto mora biti više hidratizirano.

Važno je raširiti tijesto vrlo dobro i ravnomjerno. Kada uzimate mjericu, izmjerite svoje brašno tako da ga prosijete u šalicu i dobit ćete oko 115 grama brašna kada je šalica potpuno puna.

Kod pripreme dobrog tijesta za pizzu, izmjerite brašno tako da čvrsto umočite tu mjeru za šalicu u vrećicu s brašnom i izravnate je, a na kraju možete dobiti čak 170 grama brašna u istoj šalici.

Vrsta brašna koju koristite može imati veliki utjecaj na krajnji rezultat. Višenamjensko brašno dobro će funkcionirati, ali ako želite mrvice koje će se bolje žvakati i imati bolju strukturu, razmislite o kupnji brašna za kruh s visokim sadržajem proteina.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike