Pizza majstor /

Koja je tajna dobrog tijesta za pizzu?

Image
Foto: Pixabay

Dobru pizzu svakako nije lako pripremiti. Koja je tajna dobrog tijesta za pizzu?

3.11.2022.
14:40
Pixabay
VOYO logo

Tajna dobrog tijesta za pizzu nije u miješanju, već u vodi. Dobro tijesto za pizzu napravljeno kod kuće mora sadržavati 50 posto vode. Pizza se mora dulje peći u kućnoj pećnici, što znači da tijesto mora biti više hidratizirano.

Važno je raširiti tijesto vrlo dobro i ravnomjerno. Kada uzimate mjericu, izmjerite svoje brašno tako da ga prosijete u šalicu i dobit ćete oko 115 grama brašna kada je šalica potpuno puna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod pripreme dobrog tijesta za pizzu, izmjerite brašno tako da čvrsto umočite tu mjeru za šalicu u vrećicu s brašnom i izravnate je, a na kraju možete dobiti čak 170 grama brašna u istoj šalici.

Vrsta brašna koju koristite može imati veliki utjecaj na krajnji rezultat. Višenamjensko brašno dobro će funkcionirati, ali ako želite mrvice koje će se bolje žvakati i imati bolju strukturu, razmislite o kupnji brašna za kruh s visokim sadržajem proteina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo