Zimnica /

Kiseljenje paprike paradajzerice - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Paprika paradajzerica najčešće se priprema za zimnicu. Saznajte kako na jednostavna način izgleda kiseljenje paprike paradajzerice.

2.5.2023.
11:50
Pixabay
VOYO logo

Kiseljenje paprike paradajzerice radi se na isti način kao i kiseljene ostalih vrsta paprika. Važno je samo dobro pripremiti paparike, oprati ih i narezati prema želji. Za kiseljenje izaberite papriku koja je zdrava i svježa.

Kiseljenje paprike paradajzerice sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 litra bijelog octa
  • 1 litre vode
  • šalica soli
  • papar u zrnu
  • u salamuru prema želji dodajte režnjeve češnjaka i kopra

Postupak kiseljenja paprike paradajzerice je vrlo jednostavan. Stavite kuhati vodu i ocat sa soli. Za to vrijeme napunite staklenke paprikom. Kada je salamura kuhana ulijte je u staklenke.

Ostavite staklenke na sobnoj temperaturi neka se sve ohladi. Na kraju prema želji dodajte papar u zrnu, kopar i češnjak. Kisele paprike paradajzerice čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo