Kisela repa namirnica je kojoj je mjesto na vašem jelovniku. Kako se priprema kisela repa? Postoje različiti načini za pripremu kisele repe, donosimo jednostavan recept kako možete pripremiti kiselu repu.
Sastojci za pripremu kisele repe:
- 750 ml vode
- 70 g krupne bijele soli
- 1 lovorov list
- 250 ml bijelog octa
- 1 kg kisele repe, oguljene
- 1 mala cikla ili nekoliko kriški cikle normalne veličine, oguljene
- 3 režnja češnjaka, oguljena i narezana na tanke ploške
Priprema kisele repe:
Za pripremu kisele repe u loncu zagrijte otprilike jednu trećinu vode. Dodajte sol i lovorov list, miješajući dok se sol ne otopi. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Kad se ohladi, dodajte ocat i ostatak vode. Kiselu repu i ciklu narežite na palice, otprilike veličine pomfrita. Stavite pripremljenu kiselu repu, ciklu i ploške češnjaka u veliku čistu staklenku, a zatim ih prelijte posoljenom salamurinom u staklenci, uključujući i lovorov list.
Pripremljenu kiselu repu pokrijte i ostavite na sobnoj temperaturi, na relativno hladnom mjestu, tjedan dana. Kada je vaša priprema kisele repe gotova, ona se može staviti u hladnjak dok ne bude spremna za posluživanje.