Dodatak jelu /

Kineski slatko-kiseli umak poslužite uz pohanu piletinu

Image
Foto: Pixabay

Trebate slasni umak koji će se savršeno slagati uz pohanu piletinu? Kineski slatko kiseli umak je ono što trebate. Kako se priprema kineski slatko kiseli umak?

15.9.2022.
16:14
Pixabay
VOYO logo

PKineski slatko-kiseli umak odličan je dodatak gotovo svakom jelu, a savršeno se slaže s pohanim mesom. Priprema je vrlo jednostvana, a gotov je za samo 5 minuta. Stoga ako još niste vrijeme je da probate ovaj kinesko slatko-kiseli umak.

Sastojci za kinesko slatko-kiseli umak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • šalica soka od ananasa
  • 100 g smeđeg šećera
  • 120 g rižinog octa koji se može zamijeniti jabučnim octom
  • 3 žlice kečapa
  • 2 žlice soja umaka
  • 2 žlice kukuruznog škroba otopljenog u 2 žlice vode

Priprema kineskog slatko-kiselog umaka:

Stavite sve sastojke za kineski slatko kiseli umak, osim kaše od kukuruznog škroba, u mali lonac i zakuhajte. Umiješajte kašu od kukuruznog škroba i kuhajte još jednu minutu dok se ne zgusne, neprestano miješajući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustite da se kineski slatko kiseli umak potpuno ohladi i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku 2-3 tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo