PKineski slatko-kiseli umak odličan je dodatak gotovo svakom jelu, a savršeno se slaže s pohanim mesom. Priprema je vrlo jednostvana, a gotov je za samo 5 minuta. Stoga ako još niste vrijeme je da probate ovaj kinesko slatko-kiseli umak.
Sastojci za kinesko slatko-kiseli umak:
- šalica soka od ananasa
- 100 g smeđeg šećera
- 120 g rižinog octa koji se može zamijeniti jabučnim octom
- 3 žlice kečapa
- 2 žlice soja umaka
- 2 žlice kukuruznog škroba otopljenog u 2 žlice vode
Priprema kineskog slatko-kiselog umaka:
Stavite sve sastojke za kineski slatko kiseli umak, osim kaše od kukuruznog škroba, u mali lonac i zakuhajte. Umiješajte kašu od kukuruznog škroba i kuhajte još jednu minutu dok se ne zgusne, neprestano miješajući.
Pustite da se kineski slatko kiseli umak potpuno ohladi i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku 2-3 tjedna.