Kelj pupčar na tavi sa češnjakom je prilog koji morate pripremiti barem jednom, ali s obzirom koliko je zdrav poželjno je i više puta tjedno.
Sastojci za kelj pupčar na tavi:
- 1/2 kg kelja pupčara
- 2 žlice maslinovo ulje
- 3 češnja češnjaka, tanko narezanog
- mljevena crvena paprika
- pola žličice soli
- 1/4 žličice svježe mljeveni crni papar
- sok od 1 malog limuna
Priprema kelja pupčara na tavi:
Rukama skinite listove kelja pupčara sa stabljika. Listove krupno nasjeckajte. Isperite ih, ali nemojte sušiti.
Zagrijte ulje u velikoj, širokoj tavi za pečenje. Dodajte češnjak i crvenu papriku i kuhajte, miješajući, dok ne zamiriše, oko 1 minutu.
Dodajte kelj pupčar na tavi nekoliko šaka odjednom, miješajući nakon svakog dodavanja tako da počne venuti, dok se ne doda sav kelj. Posolite i popaprite. Poklopite i kuhajte kelj pupčar na tavi, povremeno miješajući, dok kelj ne omekša, oko 5 minuta. Maknite s vatre, umiješajte limunov sok i poslužite kelj pupčar na tavi.