Ako kuhate velike količine graha odjednom, možda ćete se naći s više kuhanog graha nego što ga možete upotrijebiti u roku od nekoliko dana. Jedan od načina da produžite rok trajanja kuhanog graha je zamrzavanje. Zamrzavanje kuhanog graha jednostavan je postupak i dugoročno vam može pomoći uštedjeti vrijeme i novac.
Zamrzavanje kuhanog graha ima mnoge prednosti. Smrznuti grah je prikladan, traje dulje i bolje zadržava hranjive tvari od graha iz konzerve. Ako često kuhate grah, razmislite o zamrzavanju kako biste ga uvijek imali pri ruci.
Evo vodiča korak po korak o tome kako zamrznuti kuhani grah:
1. Mahune oprati i ostaviti da se ocijede.
2. Stavite mahune u jednom sloju na lim za pečenje i stavite ih u zamrzivač.
3. Nakon što se grah zamrzne, prebacite ga u posudu za zamrzavanje.
4. Označite spremnik datumom i vrstom zrna.
5. Grah se može čuvati u zamrzivaču do šest mjeseci.
Sada znate kako zamrznuti kuhani grah! Ova metoda je brza, jednostavna i uvelike će vam pomoći ako imate velike zalihe kuhanog graha.