Sušeno voće /

Kako sušiti smokve prirodnim putem?

Image
Foto: Pixabay

Prirodno sušene smokve imat će nešto intenzivniji okus. Kako sušiti smokve prirodnim putem?

4.8.2023.
11:32
Pixabay
VOYO logo

Kada se odlučite za sušenje smokava prirodnim putem, operite i nježno obrišite svaku smokvu. Prepolovite ih ili narežite na četvrtine kako bi se osušile ujednačeno.

U drugom koraku postavite smokve na rešetku, pleh ili platno na suho, sunčano mjesto. Osigurajte im dobru cirkulaciju zraka, kako bi se što kvalitetnije osušile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sušite smokve otprilike sedam do deset dana. Ne zaboravite ih svakodnevno okretati kako bi se ravnomjerno osušile. Ovisno o vlažnosti zraka, vrijeme sušenja može varirati.

Smokve su spremne kada postignu meku, sušenu teksturu, ali još uvijek zadržavaju određenu dozu mekoće. Nemojte brzati, ali opet ni previše dugo čekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je završio proces sušenja prirodnim putem, smokve pohranite u staklenku ili vrećicu s malom rupom za zrak. Držite ih na suhom i tamnom mjestu, sve dok ih ne odlučite konzumirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo