Pitate se kako brzo osušiti peršin? Ili se možda samo pitate kako, zaboga, sačuvati sav taj svježi peršin iz svog biljnog vrta? Zbilja je tako jednostavno Što vam je potrebno za sušenje peršina: svježi peršin, mikrovalna pećnica, papirnati ručnici za mikrovalnu pećnicu.
Kako se brzo suši peršin
Stavite 1 papirnati ubrus ravno na tanjur. Grozdove peršina rasporedite u jednom sloju na papirnati ubrus, a zatim na vrh dodajte drugi papirnati ubrus. Stavite u mikrovalnu pećnicu na 30 sekundi, a zatim u koracima od 15 sekundi dok se ne osuši. Ako imate veći snop peršina koji pečete u mikrovalnoj pećnici, možda ćete morati dodati malo više vremena. Nakon što se listovi osuše i hrskaju, uklonite i odbacite stabljike. Zatim palcem i kažiprstom zgnječite osušeno lišće peršina štipajući i trljajući zajedno među prstima. Prebacite sušeni peršin u malu staklenku začina i gotovi ste!
Za što se koristi sušeni peršin u kuhanju?
Peršin je ukusna biljka koja pomaže posvijetliti boju i okus raznim jelima. Često se koristi u mješavini za preljev svakakvih jela, domaćim polpetima, pilećim predjelima, ribi na žaru te kao lijep ukras u boji za sve vrste glavnih jela. Sada kada znate kako sušiti peršin obogatite svako iduće jelo njegovim bogatim okusom.