Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarski savjeti /

Kako spremiti ječam kao savršen prilog

Znate li kako spremiti ječam koji se savršeno slaže uz svako pečenje? Donosimo vam kako spremiti ječam kao savršeni prilog.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Postoji odličan recept kako spremiti ječam kao prilog koji ćete moći poslužiti uz svako pečenje.

Sve što vam je potrebno za pripremu ječma su sljedeći sastojci:

200 g ječama (ječmene kaše)

1 luk

maslac

sol

papar

peršin

crvena paprika

Kako spremiti ječam:

Postupak kako spremiti ječam također nije kompliciran. Za početak u hladnu posoljenu vodu staviti 200 g ječama da provri. Nakon toga ječam procijedite i dobro isperite. Važno je oprati ječam jer se gubi njegova gorčina. Nakon što ste ga isprali, ponovno ga vratite u hladnu vodu i ostavite da se kuha dok ne omekša, otprilike 10 minuta te ponovno procijedite. Za to vrijeme na kockici maslaca popržite luk. Ako želite, uz luk možete popržiti i pancetu. Dodajte ječam i zajedno dinstajte do maksimalno 10 minuta. Na kraju dodajte začine prema želji.

Sada kada znate kako spremiti ječam, na vama je samo da odlučite uz koje ćete ga pečenje poslužiti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike