Postoji odličan recept kako spremiti ječam kao prilog koji ćete moći poslužiti uz svako pečenje.
Sve što vam je potrebno za pripremu ječma su sljedeći sastojci:
- 200 g ječama (ječmene kaše)
- 1 luk
- maslac
- sol
- papar
- peršin
- crvena paprika
Kako spremiti ječam:
Postupak kako spremiti ječam također nije kompliciran. Za početak u hladnu posoljenu vodu staviti 200 g ječama da provri. Nakon toga ječam procijedite i dobro isperite. Važno je oprati ječam jer se gubi njegova gorčina. Nakon što ste ga isprali, ponovno ga vratite u hladnu vodu i ostavite da se kuha dok ne omekša, otprilike 10 minuta te ponovno procijedite. Za to vrijeme na kockici maslaca popržite luk. Ako želite, uz luk možete popržiti i pancetu. Dodajte ječam i zajedno dinstajte do maksimalno 10 minuta. Na kraju dodajte začine prema želji.
Sada kada znate kako spremiti ječam, na vama je samo da odlučite uz koje ćete ga pečenje poslužiti.