Kulinarski savjeti /

Kako spremiti ječam kao savršen prilog

Image
Foto: Pixabay

Znate li kako spremiti ječam koji se savršeno slaže uz svako pečenje? Donosimo vam kako spremiti ječam kao savršeni prilog.

22.1.2022.
11:09
Pixabay
VOYO logo

Postoji odličan recept kako spremiti ječam kao prilog koji ćete moći poslužiti uz svako pečenje.

Sve što vam je potrebno za pripremu ječma su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g ječama (ječmene kaše)
  • 1 luk
  • maslac
  • sol
  • papar
  • peršin
  • crvena paprika

Kako spremiti ječam:

Postupak kako spremiti ječam također nije kompliciran. Za početak u hladnu posoljenu vodu staviti 200 g ječama da provri. Nakon toga ječam procijedite i dobro isperite. Važno je oprati ječam jer se gubi njegova gorčina. Nakon što ste ga isprali, ponovno ga vratite u hladnu vodu i ostavite da se kuha dok ne omekša, otprilike 10 minuta te ponovno procijedite. Za to vrijeme na kockici maslaca popržite luk. Ako želite, uz luk možete popržiti i pancetu. Dodajte ječam i zajedno dinstajte do maksimalno 10 minuta. Na kraju dodajte začine prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada kada znate kako spremiti ječam, na vama je samo da odlučite uz koje ćete ga pečenje poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo