Kako spremiti ječam kao savršen prilog
Postoji odličan recept kako spremiti ječam kao prilog koji ćete moći poslužiti uz svako pečenje.
Sve što vam je potrebno za pripremu ječma su sljedeći sastojci:
200 g ječama (ječmene kaše)
1 luk
maslac
sol
papar
peršin
crvena paprika
Kako spremiti ječam:
Postupak kako spremiti ječam također nije kompliciran. Za početak u hladnu posoljenu vodu staviti 200 g ječama da provri. Nakon toga ječam procijedite i dobro isperite. Važno je oprati ječam jer se gubi njegova gorčina. Nakon što ste ga isprali, ponovno ga vratite u hladnu vodu i ostavite da se kuha dok ne omekša, otprilike 10 minuta te ponovno procijedite. Za to vrijeme na kockici maslaca popržite luk. Ako želite, uz luk možete popržiti i pancetu. Dodajte ječam i zajedno dinstajte do maksimalno 10 minuta. Na kraju dodajte začine prema želji.
Sada kada znate kako spremiti ječam, na vama je samo da odlučite uz koje ćete ga pečenje poslužiti.