Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Svijet pića /

Kako smanjiti alkohol u vinu?

Pravi vinski znalci s vinom mogu stvarati svakakva čudesa. Kako smanjiti postotak alkohola u vinu?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Da biste napravili vino s nižim postotkom alkohola, najizravniji način za to je brati grožđe kad je manje zrelo. Manje zrelo grožđe znači manje šećera, što će u konačnici rezultirati nižim postotkom alkohola u vinu.

Smanjivanje postotka alkohola u vinu dovodi i do manje gorčine, pa su takva vina često i pitkija.

Jedna od najčešćih metoda za smanjivanje postotka alkohola u vinu, u komercijalnom vinarstvu, je obrnuta osmoza. Vino prolazi kroz filter sa iznimno sićušnim porama koje propuštaju samo alkohol i vodu.

Nakon destilacije alkohola iz vode, možete ga ponovno spojiti s komponentama okusa i strukture koje nisu prošle kroz filtar.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike