Narežite kupljeno delikatesno meso. Da biste to učinili, potreban vam je oštar nož sa širokom oštricom. Komadi bi trebali biti tanki i ujednačeni, inače ih nećete moći lijepo rasporediti. Provjerite jesu li svi otprilike iste veličine.
Uzmite široku posudu s ravnom površinom kako biste složili hladni narezak. Položite kriške po razredima, promatrajući određenu strukturu. Jelo možete podijeliti na dijelove ili promiješati meso. Svaki komad treba lagano prelaziti preko prethodnog (preklapati ih).
Dodajte boje kako biste složili zabavni hladni narezak. Hladni narezak ukrasite povrćem. Od njih možete napraviti cvijeće ili jednostavno izrezati i postaviti kompoziciju. Za to su savršeni krastavci (od kojih možete napraviti spiralu), rajčice i rotkvice (cvijeće), kao i masline i masline. Sve se dobro slažu s mesom, pa se okus neće pokvariti.
Probajte rasporediti kriške tako da od njih napravite rolice kako biste složili hladni narezak. Za to su savršene tanke kriške šunke ili kobasice. Možete ih jednostavno zamotati i pričvrstiti na ražanj od maslina ili dodati fil unutra. Jednostavno pomiješajte majonezu, sir i češnjak, stavite na komad šunke i lagano zamotajte.
Svjetlina jela probudit će vam apetit i privući pažnju. Na tanjur rasporedite nekoliko vrsta zelene salate (zelena salata, iceberg, romano) i podijelite ih na listove. Na vrh položite kriške u jednake redove u krug tako da se komadi preklapaju. Sada ste sigurni kako složiti hladni narezak.