Kada ste odabrali smrznute njoke iz trgovine, stavite ih sa strane dok pronađete željeni lonac za kuhanje vaših smrznutih njoka. Preporučamo da izaberete lonac koji je malo većih dimenzija, jer ako bi ste kuhali njoke u manjem loncu, riskirate to da bi se njoki mogli međusobno spojiti tokom kuhanja, a to nikako nije dobro, tako da je najbolje uzeti malo veći lonac za kuhanje.
Kako biste skuhali smrznute njoke ulijte vodu u lonac, količina vode ovisi o količini smrznutiih njoka kojih kuhate, za pola kilograma smrznutih njoka bi trebali uliti otprilike dvije litre vode. Možete lagano posiliti vodu, prstohvat dva soli kako bi se njoki manje lijepili međusobno, a i kako bi imali bolji okus, odnosno da ne budu bljutavi, također ubacite dvije žlice ulja, ulje isto pomaže kod toga da se njoki ne lijepe međusobno jedan s drugim.
Plin pojačajte do kraja kako bi vaša voda došla do stanja ključanja sto prije. Kada vaša voda u loncu krene ključati , možete slobodno ubaciti vaše smrznute njoke direktno iz vrećice u kojoj su spakirani nakon što ju otvorite. Nakon što ste ubacili smrznute njoke u lonac sa kipućom vodom, krenite miješati njoke sa kuhačom kako bi potaknuli odvajanje njoka, kako slučajno ne bi ostali slijepljeni jedan za drugi, odnosno međusobno.
Kada ste ih izmiješali, pokrijte lonac u kojemu su njoki sa poklopcem te ostavite da se kuha otprilike dvije do tri minute. Nakon dvije do tri minute provjerite jesu li njoki kuhani. Provjeriti možete tako da izvadite nekoliko komada njoka iz lonca i probate ih pojesti ili prerezati vilicom ili žlicom.
Ako ih sa lakoćom možete prerezati, odnosno da vilica lagano prolazi kroz njoke bez ikakvih tegoba, i ako su vrući iznutra, vaši njoki bi trebali biti gotovi te ih možete ukloniti sa vatre. Ocijedite ih kroz cijedilo od vode. I to je to kako skuhati smrznute njoke, vaši njoki su gotovi i spremni za serviranje i jelo, dobar tek.