Smeđi umak je klasični umak koji se savršeno slaže s različitim vrstama mesa. Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat je savršeni dodatak jelim. Pratite recept i napravite najbolji smeđi umak za meso.
Smeđi umak za meso sastojci:
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice brašna
- 500 ml goveđe juhe
- 1/4 šalice crnog vina
- 1 žličica senfa
- 1 žličica Worcestershire umaka
- Sol i papar po ukusu
Smeđi umak za meso priprema:
U posudi na srednjoj vatri rastopite maslac. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Nastavite miješati smjesu na laganoj do srednje jakoj vatri dok ne postane smeđa boja, oko 7 minuta.
Postupno dodajte goveđu juhu i crno vino u smjesu, neprestano miješajući dok se ne dobije glatka smjesa. Dodajte senf i Worcestershire umak, te sol i papar po ukusu. Neka se umak kuha na laganoj vatri oko 10-15 minuta dok ne dobijete željenu konzistenciju. Ako se umak zgusne previše, dodajte malo goveđe juhe da ga razrijedite. Kada je umak gotov, maknite ga s vatre i ostavite na toplom dok ne poslužite.