Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako se radi pire od bundeve kao prilog?

Tražite nešto drugačiji prilog? Isprobajte recept za kremasti pire od bundeve, neodoljiv prilog za nepce koji će se svidjeti svima, a priprema je vrlo jednostavna.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pire od bundeve je jednostavan i ukusan prilog koji se priprema od kuhane bundeve koja se zatim pretvara u kremastu glatku teksturu.

Pire od bundeve sastojci:

bundeva

2 žlice maslaca

½ žlice mlijeka

sol i papar prema vlastitom ukusu

muškatni oraščić po želji

Postupak kako pripremiti pire od bundeve kao prilog uz vaše jelo:

Prvo zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Dobro isperite bundevu i odstranite joj vrh. Prepržite ju na pola i žlicom uklonite sjemenke i stavite je u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Bundevu pecite oko 45 minuta.

Izvadite bundevu iz pećnice i pustite ju da se malo ohladi. Ogulite koru i stavite meso bundeve u zdjelu za miješanje.

Sada dodajte maslac, mlijeko, sol i papar i sve zajedno dobro izmiješajte sve dok se ne svi sastojci ne pretvore u kremastu glatku teksturu.

Po želji dodajte i prstohvat muškatnog oraščića za još bogatiji okus. Pire od bundeve savršen je prilog uz sve vrste glavnog jela.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike