Kuharica /

Kako se radi pire od bundeve kao prilog?

Image
Foto: Pixabay

Tražite nešto drugačiji prilog? Isprobajte recept za kremasti pire od bundeve, neodoljiv prilog za nepce koji će se svidjeti svima, a priprema je vrlo jednostavna.

17.3.2023.
12:18
Pixabay
VOYO logo

Pire od bundeve je jednostavan i ukusan prilog koji se priprema od kuhane bundeve koja se zatim pretvara u kremastu glatku teksturu.

Pire od bundeve sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • bundeva
  • 2 žlice maslaca
  • ½ žlice mlijeka
  • sol i papar prema vlastitom ukusu
  • muškatni oraščić po želji

Postupak kako pripremiti pire od bundeve kao prilog uz vaše jelo:

Prvo zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Dobro isperite bundevu i odstranite joj vrh. Prepržite ju na pola i žlicom uklonite sjemenke i stavite je u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Bundevu pecite oko 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite bundevu iz pećnice i pustite ju da se malo ohladi. Ogulite koru i stavite meso bundeve u zdjelu za miješanje.

Sada dodajte maslac, mlijeko, sol i papar i sve zajedno dobro izmiješajte sve dok se ne svi sastojci ne pretvore u kremastu glatku teksturu.

Po želji dodajte i prstohvat muškatnog oraščića za još bogatiji okus. Pire od bundeve savršen je prilog uz sve vrste glavnog jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo