Pire od bundeve je jednostavan i ukusan prilog koji se priprema od kuhane bundeve koja se zatim pretvara u kremastu glatku teksturu.
Pire od bundeve sastojci:
- bundeva
- 2 žlice maslaca
- ½ žlice mlijeka
- sol i papar prema vlastitom ukusu
- muškatni oraščić po želji
Postupak kako pripremiti pire od bundeve kao prilog uz vaše jelo:
Prvo zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Dobro isperite bundevu i odstranite joj vrh. Prepržite ju na pola i žlicom uklonite sjemenke i stavite je u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Bundevu pecite oko 45 minuta.
Izvadite bundevu iz pećnice i pustite ju da se malo ohladi. Ogulite koru i stavite meso bundeve u zdjelu za miješanje.
Sada dodajte maslac, mlijeko, sol i papar i sve zajedno dobro izmiješajte sve dok se ne svi sastojci ne pretvore u kremastu glatku teksturu.
Po želji dodajte i prstohvat muškatnog oraščića za još bogatiji okus. Pire od bundeve savršen je prilog uz sve vrste glavnog jela.