Kuharica /

Kako se radi domaći bijeli umak od mlijeka?

Image
Foto: Pixabay

Bijeli umak od mlijeka je osnova mnogih jela - lazanja, rižota i umaka. Ovaj jednostavan recept za bijeli umak od mlijeka daje ukusan i kremast okus svakom jelu.

1.4.2023.
15:35
Pixabay
VOYO logo

Bijeli umak od mlijeka jedan je od najosnovnijih umaka u kulinarstvu. Koristi se u mnogim jelima, kao što su lazanje, rižota i umaci. U ovom jednostavnom receptu, naučit ćete kako napraviti ukusan i kremasti bijeli umak od mlijeka koji će vaša jela podići na novu razinu. Isprobajte ga i uživajte u njegovom bogatom okusu i jednostavnosti pripreme.

Bijeli umak od mlijeka sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 500 ml mlijeka
  • sol i papar po ukusu
  • muškatni oraščić po želji

Bijeli umak od mlijeka priprema:

U maloj posudi zagrijte mlijeko na srednje jakoj vatri dok ne proključa. Maknite s vatre i ostavite sa strane. U drugoj posudi, rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Kada se maslac rastopi, dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Polako dodajte vruće mlijeko u smjesu od brašna, neprestano miješajući dok se smjesa ne zgusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavite miješati dok se umak ne zgusne do željene konzistencije. Začinite umak sa soli i paprom po ukusu, te dodajte muškatni oraščić po želji. Kada je umak gotov, ostavite ga na toplom dok ne poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo