Kuharica /

Kako se priprema sporo pečeni svinjski vrat?

Image
Foto: Pixabay

Sporo pečenje svinjskog vrata učinit će ga veoma sočnim i ukusnim. Za pripremu sporo pečenog svinjskog vrata treba imati pomalo strpljenja ali će se to na kraju isplatiti.

10.3.2023.
8:58
Pixabay
VOYO logo

Sporo pečeni svinjski vrat bit će još bolji uz pravilan izbor začina. Kako se priprema sporo pečeni svinjski vrat?

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu sporo pečenog svinjskog vrata su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskog vrata
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žličice nasjeckane kadulje
  • 2 režnja češnjaka, nasjeckani
  • 1 žlica paste od rajčice
  • 6 ploški slanine ili pršuta
  • pola šalice bijelog vina
  • pola šalice pilećeg temeljca

Upute za pripremu sporo pečenog svinjskog vrata:

Zagrijte pećnicu na 130°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U maloj posudi pomiješajte ulje, kadulju, češnjak i pastu od rajčice. Nožem napravite male rezove na svinjetini. Utrljajte smjesu i dobro začinite.

Položiti pršut na dasku za rezanje. Na vrh stavite svinjetinu i preklopite tako da komadi pršuta ili slanine omotaju svinjetinu. Zavežite i učvrstite kuhinjskim koncem.

Zagrijte posudu za pečenje srednje veličine na vatri. Dodajte svinjetinu i kuhajte, okrećući, dok ne porumeni. Dodajte bijelo vino i pustite da provrije. Dodajte temeljac i dobro pokrijte folijom.

Pecite 3 1/2 do 4 sata ili dok svinjski vrat ne omekša, pazeći da tekućina ne ispari prebrzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo