Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako se priprema sporo pečeni svinjski vrat?

Sporo pečenje svinjskog vrata učinit će ga veoma sočnim i ukusnim. Za pripremu sporo pečenog svinjskog vrata treba imati pomalo strpljenja ali će se to na kraju isplatiti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sporo pečeni svinjski vrat bit će još bolji uz pravilan izbor začina. Kako se priprema sporo pečeni svinjski vrat?

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu sporo pečenog svinjskog vrata su:

1 kg svinjskog vrata

2 žlice maslinovog ulja

2 žličice nasjeckane kadulje

2 režnja češnjaka, nasjeckani

1 žlica paste od rajčice

6 ploški slanine ili pršuta

pola šalice bijelog vina

pola šalice pilećeg temeljca

Upute za pripremu sporo pečenog svinjskog vrata:

Zagrijte pećnicu na 130°C.

U maloj posudi pomiješajte ulje, kadulju, češnjak i pastu od rajčice. Nožem napravite male rezove na svinjetini. Utrljajte smjesu i dobro začinite.

Položiti pršut na dasku za rezanje. Na vrh stavite svinjetinu i preklopite tako da komadi pršuta ili slanine omotaju svinjetinu. Zavežite i učvrstite kuhinjskim koncem.

Zagrijte posudu za pečenje srednje veličine na vatri. Dodajte svinjetinu i kuhajte, okrećući, dok ne porumeni. Dodajte bijelo vino i pustite da provrije. Dodajte temeljac i dobro pokrijte folijom.

Pecite 3 1/2 do 4 sata ili dok svinjski vrat ne omekša, pazeći da tekućina ne ispari prebrzo.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike