Kuharica /

Kako se priprema piletina na kineski način?

Image
Foto: Pixabay

Pripremajući piletinu na kineski način, oduševit ćete se bogatstvom okusa. Kako pripremiti piletinu na kineski način?

13.4.2023.
10:56
Pixabay
VOYO logo

Kineska kuhinja se smatra jednom od najzdravijih kuhinja na svijetu, jer se hrana priprema na način da zadrži svoju nutritivnu vrijednost i okus, a istovremeno ima nisku razinu masnoća i kalorija. Pripremite piletinu na kineski način i oduševite svoje ukućane.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g pilećih prsa
  • 2 žlice sojinog umaka
  • 2 žlice rižinog octa
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 1 žlica ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica svježeg đumbira
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1/2 šalice kikirikija
  • 2 mlada luka

Kako biste pripremili piletinu na kineski način, u zdjeli najprije pomiješajte soja umak, rižin ocat, smeđi šećer i kukuruzni škrob dok se šećer i kukuruzni škrob ne otope.

Nakon toga u tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i đumbir i pržite dok ne postanu mirisni. Za to će biti potrebno minutu do dvije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte pileća prsa i pržite dok ne dobiju smeđu boju, oko pet minuta. Dodajte papriku i pržite još dvije minute. Dodajte smjesu za umak u tavu i kuhajte dok se umak ne zgusne i prekrije piletinu, oko dvije do tri minute.

Na samom kraju pripreme piletine na kineski način, dodajte kikiriki i mladi luk te miješajte još dvije minute. Jelo poslužite vruće s kuhanom rižom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo