Kuharica /

Kako se priprema pečeni češnjak u ulju?

Image
Foto: Pixabay

Tražite ukusan i hranjiv dodatak svom jelovniku? Pečeni češnjak u ulju savršen je za vas. Donosimo jednostavan recept za pečeni češnjak u ulju.

10.4.2023.
13:49
Pixabay
VOYO logo

Pečeni češnjak u ulju je ukusna i hranjiva poslastica koja se lako priprema. Osim što je ukusan, pečeni češnjak u ulju ima i mnoge zdravstvene prednosti. Češnjak sadrži alicin, sastojak koji ima antimikrobna i protuupalna svojstva, te može pomoći u borbi protiv infekcija i smanjenju upala u tijelu. Ujedno se smatra da češnjak može pomoći u regulaciji krvnog tlaka i kolesterola, te može imati i protukancerogeni učinak.

Sastojci za pečeni češnjak u ulju su:

  • 1 češnjak
  • 100 ml maslinovog ulja
  • sol i papar, po ukusu

Kada pripremate pečeni češnjak u ulju najprije ogulite češnjak i prelijte ga maslinovim uljem te začinite solju i paprom, a zatim ga pecite u pećnici 30 minuta na temperaturi od 180°C dok ne postane mekan i blago smeđ. Pečeni češnjak u ulju već je gotov i možete ga iskoristiti kao namaz na kruhu ili ga dodati u razne umake i jela kako bi im dali bogatiji okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo