Čokoladni kolač / Kako se priprema kuhana čokoladna krema za torte?

Image
Foto: Pixabay

Tražite koja je kuhana čokoladna krema za torte najbolja? Najbolja kuhana čokoladna krema za torte je ona najjednostavnija.

13.3.2023.
14:30
Pixabay
VOYO logo

Kada pripremate tortu, neovisno o tome koji biskvit radili, važno je da krema bude ukusna, taman zaslađena, a vrlo kremasta. Posebice ako se radi od čokolade, iznimno je važno da se u njoj ta ista čokolada jako osjeti. Također, važno je da se krema priprema brzo i da je jednostavna. I da, postoji kuhana čokoladna krema za torte koja zadovoljava sve ove kriterije. Stoga, kako se kuhana čokoladna krema za torte priprema?

Kuhana čokoladna krema za torte ima sljedeće sastojke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 litru mlijeka
  • 150 grama gustina
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 150 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 grama čokolade za kuhanje

Gustin pomiješajte s otprilike 200 ml mlijeka. Ostatak mlijeka sa šećerom i vanilin šećerom stavite kuhati i kada zavri, dodajte mu gustin. Kuhajte na laganoj vatri miješajući dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Čokoladu za kuhanje otopite na pari. Izradite slatko vrhnje u šlag, a zatim ulijte rastopljenu čokoladu, pomiješajte i sve zajedno dodajte u hladnu kremu.

Ovako pripremljena kuhana čokoladna krema za torte odlično će se stopiti sa svim vrstama biskvita, kao i voćem, ako radite voćnu tortu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo