Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Deserti /

Kako se pravi pita od jabuka na tradicionalni način

Žudite za pitom od jabuka ali ne znate kako se pravi pita od jabuka? Ne tražite dalje. Saznajte kako se pravi pita od jabuka na klasični način.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ovaj klasični, staromodni recept za pitu od jabuka je klasik. S dvostrukom korom od maslaca i savršeno začinjenim slatkim nadjevom, jedino što ovu pitu od jabuka može učiniti boljom je kuglica sladoleda od vanilije. No, kako se pravi pita od jabuka?

Sastojci za pitu od jabuka su:

2 kore za pitu

5 do 6 srednje velikih jabuka

1 žlica soka od limuna

60 grama smeđeg šećera

60 grama bijelog šećera

2 žlice višenamjenskog brašna

1/2 žličice mljevenog cimeta

1/4 žličice svježe mljevenog muškatnog oraščića

1/8 žličice soli

1 prstohvat mljevenog klinčića

2 žlice neslanog maslaca

Kada želite napraviti pitu od jabuka najprije razvaljajte kore. Jednu koru zamotajte u plastičnu foliju i ohladite. Kalup za pitu obložite jednom korom, pokrijte plastičnom folijom i ohladite dok jabuke ne budu spremne. Postavite rešetku u sredinu pećnice i zagrijte je na 230°C. Jabuke ogulite, očistite od središta i narežite na ploške. Narezane jabuke stavite u veliku zdjelu s limunovim sokom i dobro promiješajte.

Pospite jabuke smeđim šećerom, bijelim šećerom, brašnom, cimetom, muškatnim oraščićem, soli i klinčićima. Miješajte dok jabuke ne budu temeljito i ravnomjerno obložene. Ulijte nadjev od jabuka u kalup za pitu obložen korom i premažite maslacem. Na to staviti drugu koru. Zatvorite rub, odrežite višak i naborajte rubove ako želite. Narežite nekoliko otvora na gornjoj kori za izlazak pare. Stavite kalup za pitu na veliki obrubljeni lim za pečenje i pecite 10 minuta. Smanjite vatru na 180°C i pecite dok pita dobro ne porumeni, još oko 50 minuta. Ostavite pitu od jabuka da se dobro ohladi prije rezanja. Sada znate kako se pravi pita od jabuka na klasični način. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike