Kuharica /

Kako se pravi ukusna domaća musaka?

Image
Foto: Pixabay

Musaka je odličan izbor za glavno jelo koje se može pripremiti s mesom ili bez. Kako se pravi ukusna i zasitna musaka?

2.12.2022.
13:38
Pixabay
VOYO logo

Muska je vrlo popularno jelo koje se može napraviti sa ili bez mesa. Kako se pravi prava domaća musaka? Baza musake najčešće je krumpir, a najčešće se poslužuje kao glavno jelo uz sezonsku salatu. Sastojke za musaku možete prilagoditi svom ukusu. Primjerice, možete kombinirati namirnice kao što su gljive, jaja, kobasice, slanina....

Sastojci za musaku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg krumpira
  • 2 kobasice
  • 3 kuhana jaja
  • sol
  • papar
  • vrhnje

Kako se pravi musaka:

Najprije lagano prokujajte neoguljeni krumpir. Nakon toga ga ogulite i narežite na ploške. Zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite lim za pečenje i slažite red krumpira, na krumpir dodajte kobasicu narezanu na kolutiće te jaja narezana na ploške. Poslolite i poparite.

Ponovite toliko puta koliko imate krumpira i nadjeva. Na kraju posolite i začinite s paprom. Stavite peći i nakon 50 minuta izvadite iz pećnice. Prelijte s vrhnjem i vratite u pećnicu na još 15-ak minuta.

Musaka s krumpirom je gotova i spremna za posluživanje uz salatu prema izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo