Muska je vrlo popularno jelo koje se može napraviti sa ili bez mesa. Kako se pravi prava domaća musaka? Baza musake najčešće je krumpir, a najčešće se poslužuje kao glavno jelo uz sezonsku salatu. Sastojke za musaku možete prilagoditi svom ukusu. Primjerice, možete kombinirati namirnice kao što su gljive, jaja, kobasice, slanina....
Sastojci za musaku:
- 1 kg krumpira
- 2 kobasice
- 3 kuhana jaja
- sol
- papar
- vrhnje
Kako se pravi musaka:
Najprije lagano prokujajte neoguljeni krumpir. Nakon toga ga ogulite i narežite na ploške. Zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Pripremite lim za pečenje i slažite red krumpira, na krumpir dodajte kobasicu narezanu na kolutiće te jaja narezana na ploške. Poslolite i poparite.
Ponovite toliko puta koliko imate krumpira i nadjeva. Na kraju posolite i začinite s paprom. Stavite peći i nakon 50 minuta izvadite iz pećnice. Prelijte s vrhnjem i vratite u pećnicu na još 15-ak minuta.
Musaka s krumpirom je gotova i spremna za posluživanje uz salatu prema izboru.