Pileća krilca u fritezi pripremljena na ovaj način koji uključuje hlađenje osigurati će hrskava krilca za prste polizati. Pogledajte kako se pripremaju pileća krilca u fritezi.
Sastojci:
- 12 malih pilećih krilaca
- ¼ žličice začinjene soli ili po ukusu
- 150 g brašna
- 1 žličica soli
- pola žličice mljevenog crnog papira
- ¼ žličice kajenskog papra
- ¼ žličice mljevene paprike
- 2 litre biljnog ulja za prženje
Kako se pripremaju pileća krilca u fritezi?
Pileća krilca lagano začinite soli. Pomiješajte brašno, sol, crni papar, kajenski papar i papriku u širokoj, plitkoj zdjeli. Utisnite krilca u mješavinu brašna da ih obložite i posložite u jednom sloju na veliki tanjur. Ohladite obložena krilca 15 do 30 minuta.
Krilca ponovno potopite u mješavinu brašna i vratite na tanjur. Krilca još jednom stavite u hladnjak na 15 do 30 minuta. Zagrijte ulje u fritezi ili velikom loncu na 190 stupnjeva Celzijusa. Pržite pileća krilca na vrućem ulju dok ne postanu hrskava, 10 do 12 minuta. Pržena krilca prebacite u veliku zdjelu. Pokapajte umak po želji preko krilaca i poslužite.