Kuharica /

Kako se pravilno peku pileća krilca u fritezi?

Image
Foto: Pixabay

Pileća krilca su hrskava izvana, nježna iznutra i pršte neodoljivim okusom. Ovaj recept za pileća krilca u fritezi brzo će postati vaše najdraže jelo.

11.8.2023.
11:46
Pixabay
VOYO logo

Pileća krilca u fritezi pripremljena na ovaj način koji uključuje hlađenje osigurati će hrskava krilca za prste polizati. Pogledajte kako se pripremaju pileća krilca u fritezi.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 12 malih pilećih krilaca
  • ¼ žličice začinjene soli ili po ukusu
  • 150 g brašna
  • 1 žličica soli
  • pola žličice mljevenog crnog papira
  • ¼ žličice kajenskog papra
  • ¼ žličice mljevene paprike
  • 2 litre biljnog ulja za prženje

Kako se pripremaju pileća krilca u fritezi?

Pileća krilca lagano začinite soli. Pomiješajte brašno, sol, crni papar, kajenski papar i papriku u širokoj, plitkoj zdjeli. Utisnite krilca u mješavinu brašna da ih obložite i posložite u jednom sloju na veliki tanjur. Ohladite obložena krilca 15 do 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krilca ponovno potopite u mješavinu brašna i vratite na tanjur. Krilca još jednom stavite u hladnjak na 15 do 30 minuta. Zagrijte ulje u fritezi ili velikom loncu na 190 stupnjeva Celzijusa. Pržite pileća krilca na vrućem ulju dok ne postanu hrskava, 10 do 12 minuta. Pržena krilca prebacite u veliku zdjelu. Pokapajte umak po želji preko krilaca i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo