Osim što su jako ukusni, škampi su i vrlo zdrava poslastica. Škampi su bogati omega 3 masnim kiselinama, vitaminom B i antioksidansima. Osim toga, škampi pomažu u zaštiti od srčanih bolesti, Alzheimerove bolesti i raka. Kako se jedu škampi?
Prvi korak kako se jedu škampi je kuhanje. Skuhajte škampe, ali ostavite ljusku kako bi osnažila ukusan okus škampa. Kad ste skuhali škampe, vrijeme je za jelo, odnosno čišćenje. Okrenite škampe na leđa, tako da vam strana s nogicama bude izložena. S te strane, blizu vrha škampa, stavite palčeve u sredinu i razdvojite ljusku. Ovaj način kako se jedu škampi je vrlo jednostavan jer je ljuska škampa vrlo tanka i lako će se skinuti. Samo razdvojite cijelu donju stranu, od nogu do mjesta gdje počinje rep, a školjka bi se trebala skinuti u jednom velikom komadu.
I na kraju slijedi osluživanje. Dok gulite svaki škamp, stavite ih na tanjur za posluživanje. Uredno ih rasporedite u krugove oko tanjura, pazeći da u sredini tanjura ostavite mjesta za zdjelu umaka. Za kraj škampe poprskajte limunovim sokom i poslužite. Dobar tek!