Priprema lignji / Kako se pravilno i brzo čiste lignje?

Image

Lignje su popularan morski specijalitet koji se priprema na razne načine. Kako se čiste lignje?

9.5.2022.
11:28
VOYO logo

Prilikom čišćenja lignji jednom rukom uhvatite rep lignje, a drugom glavu. Čvrsto razdvojite dva dijela laganim uvijanjem. Glava i iznutrica bi trebali lako izmicati iz tijela.

Glava i unutrašnjost lignje sada su uklonjeni iz tijela lignje. Pipci i tijelo su jestivi, a glavu iza ticala i utrobu bi trebalo odbaciti prilikom čišćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrećica s crnilo od lignje nalazi se u unutrašnjosti. Izgleda kao crna žila, a lako se uklanja noktom. Da biste došli do crnila, probušite vrećicu s tintom i istisnite je u žlicu vode, vina ili druge tekućine za kuhanje.

Stavite nož ispod očiju lignji i zarežite ravno prema dolje. Kod čišćenja lignji potrebno je ukloniti i koštani komad nejestive hrskavice koji se nalazi u podnožju ticala koje se spaja s glavom lignje. Nakon što su ticala odrezana od glave, stisnite vezivno tkivo na vrhu i hrskavični dio će lako izaći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo