Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako sačuvati tijesto za pizzu?

Kada pripremate pizzu, možete napraviti više tijesta pa ga pospremiti. Kako sačuvati tijesto za pizzu?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Tijesto za pizzu treba čuvati u hermetički zatvorenoj posudi ili prekriti plastičnom folijom. Na taj način tijesto se neće isušiti i postati tvrdo.

Također je dobra ideja premazati tijesto i posudu maslinovim uljem. To će dodatno olakšati izlazak tijesta iz posude kada ćete raditi pizzu.

Čuvanje tijesta za pizzu u hladnjaku izvrsno je ako ga želite napraviti unaprijed ili ako vam ostane malo tijesta nakon pečenja pizze. Također je dobar za sporu fermentaciju, kako bi se dobio bolji, složeniji okus.

Preporuča se da ostavite tijesto sat do dva na sobnoj temperaturi, prije pripremanja pizze.

Ako se ipak odlučite za dugotrajnije čuvanje tijesta za pizzu, svakako ga možete staviti i u zamrzivač. Jednostavno ga prije omotajte u foliju i tijesto za pizzu će vas čekati.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike