Jeste li probali pržene paprike? Ako niste vrijeme je da probate ovo ukusno jelo s paprikama. Priprema nije zahtjevna, a rezultat je ukusan prilog. Poslužite tople pržene paprike ili na sobnoj temperaturi.
Potrebni sastojci za prženje paprika:
- 1 kg paprike
- ¼ šalice maslinovog ulja
- šalica crnih maslina
- ¼ šalice kapara
- 2 češnja češnjaka
- ⅛ žličice mljevenog crnog papra
- prstohvat soli
Kako pržiti paprike:
Paprike operite i osušite. Prerežite na pola, očistite i narežite na duge ploške. Stavite tavu na srednje jaku vatru i dodajte ulje. Narezane paprike pržite na vrelom ulju 10-15 minuta uz lagano miješanje dok rubovi ne počnu smeđiti. Paprike se moraju ispržiti! Kako se paprike ne bi polomile, lagano ih promiješajte.
Nakon što su paprike po rubovima poprimile smeđu boju, dodajte češnjak, masline i kapare. Nemojte još soliti kako se paprike ne bi počele pirjati, a ne pržiti jer sol izvlači vlagu. Nastavite pržiti uz miješanje na srednje jakoj vatri oko 3 minute.
Smanjite vatru i pržite na srednjoj vatri još 5-10 minuta ili dok se paprike ne isprže. Kušajte i začinite ispržene paprike s malo soli i mljevenog crnog papra po vlastitom ukusu.