Tikvice su bogate brojnim antioksidansima, stoga ako ih još niste uvrstili su svoju prehranu vrijeme je da to učinite. Postoje različiti načini kako pripremiti tikvice za ručak. Donosimo ukusan i jednostavan recept kako pripremiti tikvice koji će vas oduševiti.
Sastojci za tikvice za ručak:
- 2 tikvice, narezane na ploške
- sol i papar
- 1 šalica brašna
- 3 velika jaja
- ¼ šalice parmezana
- 1 žlica začina
- ulje za prženje
- krušne mrvice
Kako pripremiti tikvice za ručak:
Narezane tikvice posolite i popaprite. Stavite brašno u manju posudu. U maloj zdjeli umutite jaja, a u drugoj zdjeli pomiješajte mrvice, parmezan i začine prema želji.
Umočite tikvice u brašno, zatim u jaje i na kraju u mrvice.
Dodajte ulje u posudu za umake. Zagrijte na srednje jaku temperaturu. Dodajte tikvice i pržite 4-5 minuta ili dok tikvice ne postanu smeđe i hrskave. Poslužite uz umak po želji. Tikvice su spremne za ručak. Tikvice konzumirajte kada se lagano ohlade, tako da ne budu vrele prilikom konzumacije.