Piletina pečena na roštilju često ostane suha, ali kako se to ne bi dogodilo važna je dobra priprema. Kako pripremiti piletinu za roštilj? Dobra marinada preduvjet je dobre pripreme piletine na roštilju. Pratite recept i napravite marinadu za najbolju piletinu s roštilja.
Marinada za pripremu piletine za roštilj:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice limunovog soka
- 2 žlice meda
- 1 žlica senfa
- 1 žličica soli
- 1 žličica crnog papra
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1 žličica dimljene paprike
Kako pripremiti piletinu za roštilj:
Sve sastojke izmiješajte i neka se dobro povežu. U dobivenu marinadu stavite marinirati piletinu - batke, krlica, prsa... Dobro premažite svaki komad mesa s marinadom i ostavite u hladnjaku na 30 minuta.
Tako pripremljena piletina bit će sočna i mekana nakon pripreme na roštilju. Ovo je samo jedan od recepata kako pripremiti piletinu za roštilj, a možete ga prilagoditi svom ukusu u odabiru začina.