Kuharica /

Kako pripremiti patlidžan da ne bude gorak?

Image
Foto: Pixabay

Svaki put kada pripremate patlidžan uvijek se previše osjeti njegova gorčina. U čemu je greška u pripremi? Kako pripremti patlidžan da ne bude gorak?

6.7.2023.
15:21
Pixabay
VOYO logo

Patližan je sam po sebi dosta gorak, a većina gorčine se nalazi u kori. Kako pripremiti patlidžan da ne bude gorak?

Postoji nekoliko koraka kako pripremiti patlidžan da ne bude gorak. Prvi korak je da izaberete patlidžan koji je svježi, mladi patlidžani su najmanje gorki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi jelo od patlidžana bilo čim manje gorke ogulite patlidžan prije pripreme. Naime, u koži se nalazi gorčina, ali ako prema receptu ili sami želite ostaviti patlidžan s korom tada ga s vilicom ubodite na nekoliko mjesta. Tako će iz patlidžana izaći gorčina tijekom pripreme.

I na kraju patlidžan posolite i napravite marinadu. Za marinadu možete pomiješati maslinovo ulje sa začinima prema želji i ostaviti patlidžan u marinadi barem 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su tri osnovna koraka kako pripremiti patlidžan da ne bude gorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo