Krumpir s vrhnjem i češnjakom savršeno se slaže uz pečeno meso, ribu ili kao samostalan prilog.
Sastojci:
- 4 veća krumpira
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 3 češnja češnjaka
- 2 žlice maslaca
- Sol, papar i svježi peršin po ukusu
Kako biste pripremili krumpir s vrhnjem i češnjakom, prvo u tavi rastopite maslac na srednje jakoj vatri.
Dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko ga pirjajte dok ne zamiriše. Dodajte narezane krumpire i lagano ih pržite nekoliko minuta dok ne postanu blago zlatno smeđi.
Potom smanjite vatru i dodajte vrhnje za kuhanje. Promiješajte da se svi sastojci dobro povežu.
Pokrijte tavu i kuhajte na laganoj vatri dok krumpiri ne omekšaju i upiju većinu vrhnja. Bit će vam potrebno otprilike 20-25 minuta.
Na kraju, krumpir s vrhnjem i češnjakom začinite solju i paprom po ukusu te ga posipajte svježim nasjeckanim peršinom prije posluživanja.