Kuharica /

Kako pripremiti gulaš od piletine?

Image

Gulaš od piletine je izvrstan izbor za ukusan i hranjiv obrok. Kako pripremiti gulaš od piletine?

1.7.2023.
14:29
VOYO logo

Uz sočno pileće meso, povrće i začine, gulaš će vas zagrijati i oduševiti svojim okusom.

Gulaš od piletine sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g pilećeg mesa
  • 1 veliki luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 2 krumpira
  • 2 žlice ulja
  • 2 žlice brašna
  • 400 ml pilećeg temeljca
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 1 žlica paprike
  • 1 žličica suhog timijana
  • Sol i papar po ukusu
  • Svježe nasjeckani peršin za posipanje

Za pripremu gulaša od piletine, prvo je potrebno zagrijati ulje u velikoj loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak te ih pržite dok ne postanu mekani i lagano zlatno smeđi.

Dodajte pileće meso u lonac i pržite ga dok ne poprimi zlatno smeđu boju sa svih strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte brašno i dobro promiješajte kako biste prekrili meso i povrće tankim slojem brašna. Dodajte papriku, timijan, sol i papar te dobro promiješajte.

U sljedećem koraku pripreme gulaša od piletine, ulijte pileći temeljac i pasiranu rajčicu. Smanjite vatru i pustite da gulaš lagano krčka oko 30-40 minuta, dok meso ne postane mekano i sočno.

Dodajte mrkvu i krumpir te nastavite kuhati gulaš još 20-30 minuta, dok povrće ne omekša. Poslužite gulaš od piletine topao, posipan svježe nasjeckanim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo