Kuharica /

Kako pripremiti gulaš od piletine?

Image

Gulaš od piletine je izvrstan izbor za ukusan i hranjiv obrok. Kako pripremiti gulaš od piletine?

1.7.2023.
14:29
VOYO logo

Uz sočno pileće meso, povrće i začine, gulaš će vas zagrijati i oduševiti svojim okusom.

Gulaš od piletine sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g pilećeg mesa
  • 1 veliki luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 2 krumpira
  • 2 žlice ulja
  • 2 žlice brašna
  • 400 ml pilećeg temeljca
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 1 žlica paprike
  • 1 žličica suhog timijana
  • Sol i papar po ukusu
  • Svježe nasjeckani peršin za posipanje

Za pripremu gulaša od piletine, prvo je potrebno zagrijati ulje u velikoj loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak te ih pržite dok ne postanu mekani i lagano zlatno smeđi.

Dodajte pileće meso u lonac i pržite ga dok ne poprimi zlatno smeđu boju sa svih strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte brašno i dobro promiješajte kako biste prekrili meso i povrće tankim slojem brašna. Dodajte papriku, timijan, sol i papar te dobro promiješajte.

U sljedećem koraku pripreme gulaša od piletine, ulijte pileći temeljac i pasiranu rajčicu. Smanjite vatru i pustite da gulaš lagano krčka oko 30-40 minuta, dok meso ne postane mekano i sočno.

Dodajte mrkvu i krumpir te nastavite kuhati gulaš još 20-30 minuta, dok povrće ne omekša. Poslužite gulaš od piletine topao, posipan svježe nasjeckanim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo