Glavno jelo /

Kako pravilno pripremiti svinjski kare bez kosti?

Image
Foto: Pixabay

Svinjski kare bez kosti odličan je izbor za ručak za glavno jelo. Kako pripremiti sočan i ukusan svinjski kare bez kosti.

30.5.2023.
14:28
Pixabay
VOYO logo

Pečeni svinjski kare bez kosti u pećnici odlično se slaže sa svim vrstama priloga. Kako meso nakon pečenja ne bi ostalo suho važna je dobra marinada, ali i način pečenja. Donosimo jednostavan recept za sočno i vrlo ukusno svinjsko pečenje bez kostiju pečeno u pećnici.

Sastojci za pripremu svinjskog karea bez kosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskog karea bez kosti
  • 1/2 žličice papra
  • žličica soli
  • žlica češnjaka u prahu
  • žlica crvene paprike
  • žličica sušene kadulje
  • žličica sušene majčine dušice
  • ulje

Kako pripremiti svinjski kare bez kosti:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite marinadu od soli, papra, češnjaka u prahu, paprike, kadulje i timijana.

Marinirajte svinjski kare tako da ravnomjerno utrljate marinadu u meso. Poprskajte uljem i ostavite neka se marinira pola sata.

Za to vrijeme zagrijte pećnicu i stavite meso u pećnicu. Pecite oko 15 minuta, a nakon toga smanjite pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Pecite oko sat vremena. Povremeno provjerite meso i zalijte ga sokovima od pečenja.

Kada je meso pečeno, izvadite ga iz pećnice i pustite neka odstoji oko 20 minuta prije rezanja. Svinjski kare bez kosti je pečen i možete ga poslužiti uz prilog prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo