Pečeni svinjski kare bez kosti u pećnici odlično se slaže sa svim vrstama priloga. Kako meso nakon pečenja ne bi ostalo suho važna je dobra marinada, ali i način pečenja. Donosimo jednostavan recept za sočno i vrlo ukusno svinjsko pečenje bez kostiju pečeno u pećnici.
Sastojci za pripremu svinjskog karea bez kosti:
- 1 kg svinjskog karea bez kosti
- 1/2 žličice papra
- žličica soli
- žlica češnjaka u prahu
- žlica crvene paprike
- žličica sušene kadulje
- žličica sušene majčine dušice
- ulje
Kako pripremiti svinjski kare bez kosti:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa.
Napravite marinadu od soli, papra, češnjaka u prahu, paprike, kadulje i timijana.
Marinirajte svinjski kare tako da ravnomjerno utrljate marinadu u meso. Poprskajte uljem i ostavite neka se marinira pola sata.
Za to vrijeme zagrijte pećnicu i stavite meso u pećnicu. Pecite oko 15 minuta, a nakon toga smanjite pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Pecite oko sat vremena. Povremeno provjerite meso i zalijte ga sokovima od pečenja.
Kada je meso pečeno, izvadite ga iz pećnice i pustite neka odstoji oko 20 minuta prije rezanja. Svinjski kare bez kosti je pečen i možete ga poslužiti uz prilog prema želji.