Glavno jelo /

Kako pravilno pripremiti sočan i mekani ribeye steak?

Image
Foto: Pixabay

O čemu ovisi pravilna priprema ribeye steaka? Kako dobiti sočan i mekan ribeye steak? Kako pravilno pripremiti sočan i mekani ribeye steak otkriva recept.

3.6.2023.
12:10
Pixabay
VOYO logo

Ribeye steak treba pravilno pripremiti kako bi priprema bila uspješna. Na vrijeme izvadite ribeye steak iz hladnjaka i dobro ga marinirajte. Nakon toga slijedi pečenje na tavi ili roštilju. Vrijeme pečenja ovisi o tome želite li slabo, srednje ili jako pečeni odrezak. Kako izgleda pravilna priprema ribeye steaka donosi recept.

Sastojci za pripremu ribeye steaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 rib eye steaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • žličica svježe sjeckanog ružmarina
  • sol
  • papar

Kako pripremiti ribeye steak:

Pola sata prije nego što krenete s pripremom izvadite iz hladnjaka ribeye steak na sobnu temperaturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite marinadu od ulja, češnjaka i ružmarina. Začinite sa soli i paprom ribeye steak. Zatim marinirajte steak i stavite oko 20 minuta na sobnoj temperaturi.

Za to vrijeme pripremite tavu ili roštilj. Pecite ribeye steak oko 4 minute sa svake strane za srednje jako pečeni odrezak. Želite li slabo pečeni odrezak pecite oko 3 minute, a za jako 5 minuta.

Kada je rib eye steak pečen,s stavite ga na tanjur i premažite s komadićem maslaca ako želite za dodatnu sočnost. I na kraju preostaje uživanje u ukusnim zalogajima ovog glavnog jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo