Ribeye steak treba pravilno pripremiti kako bi priprema bila uspješna. Na vrijeme izvadite ribeye steak iz hladnjaka i dobro ga marinirajte. Nakon toga slijedi pečenje na tavi ili roštilju. Vrijeme pečenja ovisi o tome želite li slabo, srednje ili jako pečeni odrezak. Kako izgleda pravilna priprema ribeye steaka donosi recept.
Sastojci za pripremu ribeye steaka:
- 2 rib eye steaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- žličica svježe sjeckanog ružmarina
- sol
- papar
Kako pripremiti ribeye steak:
Pola sata prije nego što krenete s pripremom izvadite iz hladnjaka ribeye steak na sobnu temperaturu.
Napravite marinadu od ulja, češnjaka i ružmarina. Začinite sa soli i paprom ribeye steak. Zatim marinirajte steak i stavite oko 20 minuta na sobnoj temperaturi.
Za to vrijeme pripremite tavu ili roštilj. Pecite ribeye steak oko 4 minute sa svake strane za srednje jako pečeni odrezak. Želite li slabo pečeni odrezak pecite oko 3 minute, a za jako 5 minuta.
Kada je rib eye steak pečen,s stavite ga na tanjur i premažite s komadićem maslaca ako želite za dodatnu sočnost. I na kraju preostaje uživanje u ukusnim zalogajima ovog glavnog jela.