Bučine sjemenke možete tostirati ili pržiti u tavi na štednjaku za ukusan međuobrok. Mogu se posoliti ili začiniti prema vašem ukusu. Pronađite ideje u ovom receptu, ali slobodno ih prilagodite svojim željama.
Sastojci:
- svježe bučine sjemenke
- biljno ulje (npr. suncokretovo ulje)
- sol (po želji)
Kako pržiti bučine sjemenke?
Operite bučine sjemenke kako biste uklonili ostatke bundeve. Ostavite ih da se dobro osuše. Možete ih ostaviti na papirnatom ručniku ili čistoj krpi neko vrijeme. Zagrijte tavu na srednjoj niskoj temperaturi. Dodajte malo biljnog ulja u tavu. Količina ulja treba biti dovoljna da prekrije dno tave, ali ne pretjerujte.
Kada je tava dovoljno zagrijana i ulje je postalo vruće, pažljivo dodajte bučine sjemenke u tavu. Povremeno miješajte sjemenke u tavi kako biste osigurali ravnomjerno prženje da se sjemenke zalijepe za dno tave. Držite oči na sjemenkama kako biste spriječili da se prepeku ili izgore.
Ako primijetite da sjemenke prebrzo tamne ili se dime, smanjite temperaturu. Prženje bi trebalo biti postupno kako bi sjemenke postale hrskave iznutra, a ne samo tamne izvana. Po želji možete dodati začine kao što su češnjak u prahu, papar, chilli.