Želite poslužiti kavijar, ali ne znate kako poslužiti kavijar? Kako bi vaš kavijar bio svjež i dobar za posluživanje morate ga čuvati u hladnjaku na temperaturu od nula do minus dva stupnja Celzijusa. Nemojte ga čuvati u zamrzivaču jer ako se smrzne, izgubit će okus. Preporučuje se čuvanje kavijara u hladnjaku tako da ga stavite u posudu s ledom. Kada se otopi voda u posudi, morate je zamijeniti novim ledom.
Što se tiče kavijara, najbolje ga je nabaviti čim svježijeg prije posluživanja. Nije dobro da kavijar bude stariji više od tri dana, najbolje je kavijar nabaviti isti dan kada ga poslužujete.
Za posluživanje kavijara potrebna vam je staklena ili kristalna zdjela. Kavijar se poslužuje hladni zato ga nemojte vaditi iz hladnjaka, dovoljno je samo 10-ak minuta da bude na sobnoj temperaturi prije posluživanja.
Kako biste poslužili kavijar izvadite ga u staklenu posudu, ali nemojte koristiti metalnu žlicu. Donesite pred gost kavijar u posudi koja je okružena ledom. Gosti će sami uzimati kavijar i prenijeti ga na svoj tanjur. Važno je kod posluživanja kavijara da se ne koriste metalne žlice, već primjerice plastične žlice.