Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Alkoholno piće /

Što uzrokuje kiselu rakiju i kako popraviti kiselu rakiju?

Rakija je tradicionalno piće koje se desetljećima proizvodi u našim krajevima. Što učiniti kada je rakija kisela? Kako popraviti kiselu rakiju?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pečenje rakije je vrlo zahtjevan i na neki način dugotrajan proces. Ako dođe do greške kod pripreme rakije može doći do pojave octenih bakterija tijekom fermentacije. Nepravilna fermentacija i pojava octenih bakterija tijekom destilacije daju kiselu rakiju.

Kako popraviti kiselu rakiju? Ako se radi o maloj količini octene kiseline, nedostatak se lako može otkloniti dodavanjem kalcijevog karbonata koji veže kiselinu i taloži je na dnu posude.

Međutim, morate biti oprezni jer se potrebna količina mora odrediti ispitivanjem. Na sto litara rakije ne preporuča se dodati više od 200 grama kalcijevog karbonata. U suprotnom bi se okus rakije mogao promijeniti.

Drugi način kako popraviti kiselu rakiju je njezina ponovna destilacija. Stoga ako ne uspijte popraviti kiselost rakije uz pomoć kalcijevog karbonata ne preostaje vam ništa drugo nego ponovna destilacija.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike