Jeste li probali sami pripremiti pohane patlidžane. Ako niste vrijeme je da sami pripremite pohane patlidžane. Priprema ovog jela je vrlo jednostavna, a rezultat je odlično glavno nemesno jelo. Kako pohati patlidžan?
Potrebni sastojci za pohanje patlidžana:
- 2 patlidžana
- 2 jaja
- mlijeko
- brašno
- krušne mrvice
- ulje
- sol
Kako pohati patlidžan:
Patlidžan ogulite i narežite ga uzduž tako da odbijete odreske debljine pet centimetara. Posudu s vodom stavite na vatru kako bi prokuhala i dodajte odreske patlidžana. Pustite da se on kuha 10-15 minuta jer će se tako ukloniti gorčina. Zatim ga izvadite, ocijedite i ohladite. Svaki odrezak patlidžana posolite i pohajte s brašnom, jajima i krušnim mrvicama. Pržite na ulju tako dugo dok pohani patlidžan ne dobije zlatnu boju.