Recept i priprema /

Kako pohati patlidžan?

Image
Foto: Pixabay

Pohani patlidžani odličan su izbor za ručak preko tjedna. Kako pohati patlidžan?

3.6.2022.
11:42
Pixabay
VOYO logo

Jeste li probali sami pripremiti pohane patlidžane. Ako niste vrijeme je da sami pripremite pohane patlidžane. Priprema ovog jela je vrlo jednostavna, a rezultat je odlično glavno nemesno jelo. Kako pohati patlidžan?

Potrebni sastojci za pohanje patlidžana:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 patlidžana
  • 2 jaja
  • mlijeko
  • brašno
  • krušne mrvice
  • ulje
  • sol

Kako pohati patlidžan:

Patlidžan ogulite i narežite ga uzduž tako da odbijete odreske debljine pet centimetara. Posudu s vodom stavite na vatru kako bi prokuhala i dodajte odreske patlidžana. Pustite da se on kuha 10-15 minuta jer će se tako ukloniti gorčina. Zatim ga izvadite, ocijedite i ohladite. Svaki odrezak patlidžana posolite i pohajte s brašnom, jajima i krušnim mrvicama. Pržite na ulju tako dugo dok pohani patlidžan ne dobije zlatnu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo