Što radite kada zaboravite izvaditi nešto iz zamrzivača za večeru? Odjednom se spremate da biste otišli u trgovinu, pronašli nešto što se brzo i lako napravi, stali u red da platite, a zatim se konačno vratili u auto i krenuli kući. Izbjegnite sve ovo i naučite kako peći smrznutu ribu.
Kako peći smrznutu ribu u pećnici? Postoji li brzi način za pečenje ribe? Upute za pripremu ribe s hrskavom koricom pronađite ovdje.
Zagrijte pećnicu na 220°C. Izvadite smrznutu ribu iz svih pakiranja i isperite je pod hladnom tekućom vodom kako biste uklonili sve kristale leda.
Posložite ribu u jednom sloju na lim za pečenje. Ribu lagano premažite uljem sa svih strana. Pecite 4-5 minuta. Izvadite iz pećnice i dodajte začine ili umak prema vašoj želji.
Nastavite peći dok se ne zagrije i ne ljušti u sredini, još oko 8-12 minuta. Deblje dijelove ćete možda trebati preokrenuti na pola kuhanja i možda će trebati nekoliko dodatnih minuta da se ispeku. Ali zapravo to je sve što trebate znati o tome kako peći smrznutu ribu.