Od voća možete koristiti jabuke, breskve, šljive te ostalo voće koje želite, dok god je to voće dovoljno zrelo i bez znakova truljenja. Za podlogu za sušenje možete koristiti tepsiju te na nju postaviti rešetke na koje ćete staviti voće koje ćete sušiti. Zatim postavite tanku gazu preko voća koje ćete sušiti na suncu kako biste ga zaštitili od insekata. Za kraj u posudi pomješajte čašu soka od limuna i 4 čaše vode te pronađite suho mjesto na suncu
Voće operite, zatim ga narežite na kriške proizvoljne, ali ne prevelike veličine. Stavite voće u mješavinu vode i limuna te ga pustite da odstoji tamo par minuta kako bi spriječili poprimanje smeđe boje tijekom sušenja na suncu. Nakon toga ga postavite na rešetku koja se nalazi na tepsiji i pokrijte vrlo tankom i prozirnom gazom.
Postavite lim s voćem na toplo i suho mjesto tako da je izloženo suncu. Povremeno možete voće preokrenuti te pričekajte dva do tri dana. Po noći voće unesite u kuću te ga idućeg dana vratite na sušenje sve dok ne bude gotovo.
Voće na suncu je osušeno kada se čini smežurano i ne pretvrdo te ako nema vlažnih dijelova kada ga prepolovite.