Kulinarstvo /

Kako brzo i jednostavno očistiti šampinjone?

Image
Foto: Pixabay

Čišćenje voća i povrća prije konzumacije osnovno je pravilo, a isto vrijedi i za šampinjone. Saznajte kako očistiti šampinjone.

18.12.2021.
12:09
Pixabay
VOYO logo

Prije priprem šampinjone treba obavezno očistiti kako biste uklonili prljavštinu, bakterije i plijesan s njihove vanjske površine.

Šampinjoni su najčešća vrsta gljiva koja se koristi u pripremi različitih jela. Punjeni šampinjoni, juha od šampinjona, umak od šampinjona samo su neka od jela sa šampinjonima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako očistiti šampinjone? Za početak, stavite gljive u zdjelu i pospite malo brašna po gljivama. Pokrijte zdjelu poklopcem i pobrinite se da gljive budu potpuno obložene brašnom. Brašno omogućuje da se sloj lako skida i čini ga čišćim. Kada je gotovo, stavite gljive naopako i skinite gornji tanki sloj od dna prema sredini.

Nakon što ste detaljno očistili šampinjone možete ih oguliti te krenuti s pripremom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo