Rogač raste na drveću, član je obitelji mahunarki i često se koristi kao popularna zamjena za čokoladu. Drvo rogača proizvodi smeđe, kožaste mahune duge 10 do 20 cm s nejestivim sjemenkama koje se mijenjaju iz zelene u smeđu dok sazrijevaju. Sirove, zrele mahune ljudi jedu kao slatkiš, ali se češće koriste kao začin zbog visokog sadržaja šećera. No, kako očistiti rogač prije uporabe?
Prvo što trebate učiniti kada želite očistiti rogač je prokuhati ga. Mahune rogača proputovale su pola svijeta kako bi došli do vaše kuhinje, stoga ih je potrebno prokuhati kako biste ih dezinficirali. Osim toga, mahune rogača su pomalo tvrde, a želite izvaditi sjemenke, stoga ih kuhajte oko 20 minuta.
Nakon što se mahune rogača prokuhaju, mahune se mogu zarezati oštrim nožem uzdužno kako bi se oljuštile sjemenke. Ovaj način za čišćenje rogača skoro je gotov. Za kraj, pomoću noža izvadite sjemenke rogača. Mahune rogača su očišćene i možete ih jesti kao međuobrok ili desert. Dobar tek!