Recept /

Kako napraviti sirutku - recept i priprema sirutke

Image
Foto: Pixabay

Domaća sirutka je najbolja sirutka. Saznajte kako napraviti domaću sirutku.

7.2.2022.
12:31
Pixabay
VOYO logo

Postoje dvije vrste sirutke – slatka sirutka i kisela sirutka. Slatka sirutka napravljena je sa sirištem, dok je kisela sirutka tekućina koja se oslobađa pri izradi jogurta ili mekih sireva. Kako napraviti sirutku?

Sastojci potrebni za pripremu sirutke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 l punomasnog mlijeka
  • 250 ml jogurta

Postupak pripreme sirutke:

Ulijte mlijeko u tavu i zagrijte na 90°C. Maknite sve s vatre, ostavite da se ohladi na 40°C i umiješajte jogurt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrijte posudu i ostavite na sobnoj temperaturi 12 sati. Nakon 12 sati kušajte ga – ako želite da okus bude oštriji, ostavite dulje u hladnjaku.

Nakon togastavite u platnenu vrećicu iznad zdjele kako biste uhvatili sirutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo