Pomfrit se najčešće priprema kao prilog glavnom mesnom jelu, ali može se poslužiti i samostalno kao grickalica. Kako napraviti pomfrit? Priprema pomfrita je vrlo jednostavna.
Sastojci potrebni za pripremu pomfirta:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 kg krumpira za pečenje, oguljenih i izrezanih na štapiće
- biljno ulje
- sol
Kako napraviti pomfrit:
Ogulite krumpir i narežite na štapiće. Na papirnatom ručniku dobro osušite krumpir.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U duboku posudu ulije ulje, dobro zagrijte ulje i dodajte krumpir. Krumpir mora plivati u ulju, pecite ga oko pet minuta, odnosno dok ne dobije zlatno-žutu boju.
Izvadite krumpir na papirnati ručnik kako bi upio masnoću i pomfrit je gotov. Pomfrit posolite i poslužite.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa