Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept /

Kako napraviti domaći kvasac?

Ako imate krumpir ili brašno možete napraviti sami domaći kvasac. Kako napraviti domaći kvasac?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jeste li znali da možete i sami napraviti domaći kvasac? Kako napraviti domaći kvasac? Jedan od načina kako možete napraviti domaći kvasac je iz žitarica. Kvasac iz žitarica je već prisutan na zrnu. Sve što trebate učiniti je kultivirati ga.

Kvasac iz žitarica

Sastojci za izradu kvasca:

1 1/4 šalice brašna za sve namjene

1 dl čiste tople vode

sterilna staklenka s gazom ili poklopcem

Kako napraviti domaći kvasac:

Pomiješajte brašno i toplu vodu i držite na sobnoj temperaturi. Nakon nekoliko dana smjesa će se početi napuhivati i počet će se dizati. Kvasac je gotov.

Drugi način kako možete napraviti domaći kvasac je iz krumpira. Za izradu kvasca iz krumpira potrebno vam je nekoliko dana.

Kvasac iz krumpira

Škrob u krumpiru odgovoran je za proizvodnju kvasca. Kako napraviti kvasac iz krumpira?

Sastojci za domaći kvasac:

neoguljeni krumpir srednje veličine

4 dcl tople vode

žličica soli

žličica šećera

staklenka od 1 litre

Kako napraviti domaći kvasac:

Operite krumpir kako biste uklonili prljavštinu, ali ga nemojte previše ribati. Narežite ga na komade kako biste olakšali kuhanje, a zatim kuhajte dok se ne skuha.

Ocijedite, a vodu sačuvajte. Krumpir zgnječite i dodajte šećer i sol. Ostavite smjesu da se ohladi na sobnoj temperaturi.

U kašu od krumpira dodajte vodu dok cijela smjesa ne bude jednaka 1 litri. Pokrijte i ostavite na toplom mjestu i ostavite da fermentira nekoliko dana.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike