Proces u biti uključuje namakanje badema u vodi preko noći ili do dva dana, što duže namačete bademe, mlijeko će biti kremastije. Ocijedite i isperite bademe od natopljene vode i prelijte ih svježom vodom. Dobivena tekućina, ocijeđena iz bademovog obroka, je bademovo mlijeko. Pravo, svježe, vrlo ukusno bademovo mlijeko. Evo kako napraviti mlijeko od badema u svega nekoliko koraka.
Sastojci potrebni za pripremu bademovog mlijeka su jedna šalica sirovih badema, dvije šalice vode te zaslađivači poput meda ili šećera.
Namočite bademe preko noći ili do 2 dana. Stavite bademe u zdjelu i prelijte ih s oko centimetar vode. Ostavite da stoji na pultu, prekriveno krpom, preko noći ili u hladnjaku do 2 dana.
Ocijedite bademe iz namočene vode i temeljito ih isperite pod mlazom hladne vode. U ovom trenutku, bademi bi trebali biti malo zgnječivi ako ih uštipnete.
Stavite bademe u blender ili procesor hrane s nastavkom za oštricu i prelijte s 2 šalice vode.. Pulsirajte blender nekoliko puta da razbijete bademe, a zatim miksajte neprekidno 2 minute. Bademe treba razgraditi u vrlo fini obrok, a voda bi trebala biti bijela i neprozirna.
Cjedilo s finim mrežama obložite otvorenom vrećicom za orašasto mlijeko ili gazom i stavite preko mjerne čaše. Ulijte smjesu od badema u cjedilo. Skupite vrećicu s orašastim plodovima ili gazu oko mješavine badema i zavijte blizu. Stisnite i pritisnite čistim rukama da izvučete što više bademovog mlijeka. Trebali biste dobiti oko 2 šalice. Zasladite po ukusu. Kušajte bademovo mlijeko, a ako želite slađe piće, dodajte zaslađivač po ukusu.
Ovo je vrlo jednostavan način kako napraviti mlijeko od badema i gotovo je za svega nekoliko minuta nakon što se bademi dovoljno namoče.