Pečena paprika idealan je prilog svakom ručku ili večeri. Ona je glavni sastojak u pripremi ajvara, ali je prije toga pečenu papriku potrebno oguliti. Pečena paprika ima mekanu teksturu, ali pečena koža može biti tvrda i pustiti neugodan okus i aromu.
Kako biste izbjegli neželjeni okus ajvar paprike je potrebno ogulit. Postoji jedan trik kako najlakše oguliti pečene paprike, a to je da paprike odmah nakon pečenja poklopite. Dakle čim paprike skinete s tave ili ih izvadite iz pećnice stavite ih u posudu koju možete dobro zatvoriti (krpom, folijom ili poklopcem) i pustite da one tako odstoje. Tako poklopljena paprika će ispustiti sok koji će omekšati kožu i ona će se lakše skinuti.
Pečena paprika se može oguliti prstima ili papirnatim ručnikom kako na vašoj koži ne bi zaostale mrlje. Ako želite da vaša paprika zadrži aromu dima možete je oguliti u zdjeli s vodom te naknadno tu vodu iskoristiti za pripremu jela.