Najbolji njoki su domaći njoki. To je odličan prilog koji se može pripremiti u kombinaciji s različitim umacima i jelima. Ako radite domaće njoke možete ih i oblikovati na svoj jedinstveni način. Osnovni način kako oblikovati njoke je klasičan način.
Za oblikovanje njoka na klasičan način uzmite mali komad tijsta i razvaljajte ga u duguljasti oblik. Uzmite nož i izrežite tijesto na manje komade. Prosječna veličina njoka neka bude oko 2 centimetra. I na kraju u svaki komad utisnite vilicu. Važno je napraviti te male pregibe na njokima kako bi se u njima zadržavao umak.
I drugi način kako možete rezati njoke je u obliku slova S. Uzmite mali komad tijesta i razvaljajte ga između dlanova. Kada dobijete oblik valjka, tada izrežite tijesto na manje dijelove. Od svakog dijela napravite slovo S.
Njoke možete oblikovati na bilo koji način koji vam odgovara. Prepustite se kreativnosti i oblikujte njoke prema svom ukusu.