Kako izrezati pečeno pile pitanje je koji si postavljate svaki put kada odlučite pripremiti piletinu za ručak. Rezanje pečenog pileta vam izgleda komplicirano, ali nije. Naime, uz nekoliko dobro postavljenih rezova to je stvarno prilično jednostavno.
Kako biste pravilno i lijepo izrezali pečeno pile potreban vam je dobar nož. Kako izrezati pečeno pile?
Najprije stavite pile na dasku za rezanje tako da su pileća prsa okrenutom prema gore. Jednu nogu malo povucite i pažljivo prerežite meso i kožu nogu.
Sljedeći korak kako izrezati pečeno pile je rezanje nogu. Povucite nogu unatrag kako biste otkrili zglob kuka. Nastavite povlačiti sve dok okrugli kraj kosti kuka u zglobu ne iskoči.
Zatim stavite nož između okruglog kraja kosti kuka i tijela piletine. Gurnite nož ravno prema dolje dok se noga ne odvoji. Za sljedeći korak postavite nož uz prirodnu liniju između bataka i bedra. Snažno gurnite ravno prema dolje i prorežite zglob. Odvojite batak od buta i stavite na tanjur za posluživanje. Ponovite postupak sa drugom nogom.
Nakon toga slijedi rezanje prsne kosti. Gurnite nož duž jedne strane središnje prsne kosti na prednjem dijelu prsne šupljine. Pomaknite nož s prednje na stražnju stranu piletine dok istovremeno povlačite meso prsa od kosti. Ponovite postupak.
Stavite prsa s kožom prema gore na dasku za rezanje i uklonite dio krila. Ostavljajući komadić kože pričvršćen za svaki komad, pokretom poput pile izrežite meso prsa na manje komade.
U nekoliko poteza izrežite pečeno pile i riješite se nedoumice kako izrezati pečeno pile.