Kada je majoneza pokvarena, može promijeniti svoj izgled, miris i okus. Pokvarena majoneza često postaje kisela i ima neugodan miris.
Uobičajeni simptomi pokvarene majoneze uključuju razdvajanje sastojaka, stvaranje vodenaste teksture ili izgleda koji je izvan uobičajenog. Umjesto kremaste konzistencije, pokvarena majoneza može postati grudasta ili razrijeđena.
Kada primijetite znakove pokvarene majoneze, važno je izbjegavati konzumiranje iste. Pokvarena hrana može biti uzrok trovanja hranom, što može rezultirati neugodnim simptomima poput mučnine, povraćanja i proljeva.
Da biste spriječili kvarenje majoneze, važno je pridržavati se uputa za skladištenje na pakiranju. Majonezu treba držati u hladnjaku i izbjegavati izlaganje visokim temperaturama ili vlažnosti. Također, provjerite rok trajanja i ne koristite majonezu koja je istekla.
Ako primijetite promjene u izgledu, mirisu ili okusu majoneze, najbolje je biti oprezan i odbaciti proizvod. Vaša sigurnost i zdravlje su najvažniji.